Tajwan / USA / TSMC i różnice kulturowe
2 tygodnie temu
Smażone skorpiony,udko z psa, pieczone karaluchy - tak najczęściej kojarzy się kuchnia dalekiego Orientu. W każdej pogłosce prawdy co nieco jest. Chińczycy potrafią przyrządzić sporo "dziwnych" z naszego punktu widzenia potraw. Ale nie myślcie, że takie przekąski są sprzedawane na każdym kroku. Po prostu dało nam się trafić na festiwal jedzenia. A wiadomo co przyciąga wielkie tłumy- "wyszukane" przysmaki. Czas na prezentację menu:)
Nowszy post Starszy post Strona główna
Unknown pisze...
A co próbowaliście skonsumować? Przyznać się!
20 czerwca 2009 15:03
Podróżnicy pisze...
A no próbowaliśmy... ale tylko pieczone szaszłyki z jagnięciny od tego roześmianego pana z Xinjiangu:)
22 czerwca 2009 18:57